naprikintsi-tizhnya-mozhut-rozglyanuti-zmini-do-reglamentu-razumkov

Наприкінці тижня можуть розглянути зміни до Регламенту - Разумков

 • 10912 переглядiв

КИЇВ. 14 квітня. УНН. Зміни до Регламенту можуть розглянути або наприкінці цього тижня, або на початку наступного. Залежатиме від порядку денного. Про це в ефірі одного з телеканалів сказав спікер Верховної Ради Дмитро Разумков, передає УНН.

“Є пропозиції розглянути зміни до Регламенту. Є декілька пропозицій, їх подавали різні партії та групи. Так само і від “Слуги народу” була пропозиція. Одним з ключових механізмів це є питання розгляду законопроекту 1043, він був пов’язаний саме з боротьбою проти спаму”, - сказав Дмитро Разумков.

Він зазначив, що це непроста процедура, яка збереже можливість використання демократичних принципів в парламенті, але слугуватиме запобіжником щодо правок.

“Тому що зараз ми розглядаємо з вами закон про банки, завтра буде інший - післязавтра ще третій. І до кожного може збільшуватись - 20 тисяч, 30 тисяч, 40 тисяч. І після цього ми просто прийдемо до того, що парламент перестане функціонувати. Це, м’яко кажучи, не логічно, не коректно, і по відношенню до виборців в тому числі. Тому, якщо ми говоримо про зміни до регламенту - це теж один з варіантів, який, можливо, буде розглядатися Верховною Радою України”, - пояснив Дмитро Разумков.

Він зазначив, що те, коли будуть розглядати зміни до Регламенту, а це також друге читання, буде залежати від формування порядку денного - чи розглядатимуть тільки це питання, чи декілька.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: “Парламентський тероризм” та зміни до Регламенту - про що говорили “Слуги народу” на засіданні фракції

“Я думаю, що це або наприкінці цього тижня, або на початку наступного тижня може ще бути додаткове позачергове засідання, на якому буде розглядатися я думаю що декілька питань, в тому числі, можливо, питання Регламенту. Там, якщо цікаво, я можу декілька слів розказати і про цю процедуру, яка запропонується - якщо правок більше, ніж 500 - тоді з’являться можливість розглядати за спеціальною процедурою - це 150 підписів народних депутатів, після цього необхідне голосування Верховної Ради України, рішення ВРУ це 226 голосів, і після цього визначає кожна фракція 5 правок від неї і депутати позафракційні по одній правці. Зводиться спеціальна таблиця, яка буде розглядатися в залі”, - додав Дмитро Разумков.

Він зазначив, що це дозволить за два тижні вирішити питання, якщо у Верховній Раді розуміють, що правки не спрямовані на те, щоб покращити закон.

Нагадаємо, раніше Дмитро Разумков допускав, що на цьому тижні можливі додаткові засідання ВР.

Українські Національні Новини

Політика