naprikintsi-veresnya-likari-otrimayut-pidvischenu-zarplatu-stepanov

Наприкінці вересня лікарі отримають підвищену зарплату – Степанов

 • 16529 переглядiв

КИЇВ. 22 вересня. УНН. Наприкінці вересня лікарі отримають підвищену зарплату, на це виділено 6 млрд грн. Про це заявив міністр охорони здоров’я Максим Степанов на нараді у Президента України Володимира Зеленського, передає УНН.

"Лікарі отримають підвищену зарплату наприкінці вересня… Нині Національна служба здоров’я підписує договори з 1600 лікарнями, з третиною закладів угоди вже укладено", - прозвітував Степанов.

Міністр охорони здоров’я зазначив, що на це підвищення додатково виділено 6 мільярдів гривень до кінця року

Президент звернувся до міністра з вимогою пояснити, чому досі не витрачено 100 млн грн, передбачених у бюджеті на закупівлю апаратів штучної вентиляції легень.

"Вже у жовтні будуть готові перші 120 приймальних відділень із понад 200, які ми обіцяли. Відділення будуть, а техніки в них – ні", – сказав Глава держави.

Також Президент наголосив, що в бюджеті мають бути закладені гроші на створення сучасної біологічної лабораторії в Україні, де працюватимуть над розробкою вакцин найкращі вітчизняні науковці.

Нагадаємо, як наголосив Президент Зеленський, в Україні необхідно виправляти несправедливу ситуацію з різним рівнем заробітних плат серед лікарів різних ланок медицини.

Українські Національні Новини

Політика