narazi-blizko-30-ukrayintsiv-meshkayut-ne-za-mistsem-reyestratsiyi-doslidzhennya

Наразі близько 30% українців мешкають не за місцем реєстрації - дослідження

 • 9812 переглядiв

КИЇВ. 23 лютого. УНН. Згідно даних останнього дослідження від 15 до 30% українців проживають не за місцем реєстрації. Про це повідомила аналітик центру CEDOS Анастасія Фітісова за результатами дослідження "Реєстрація місця проживання: виклики для держави та наслідки для суспільства", передає кореспондент УНН.

"За непрямими оцінками від 15 до 30% українців проживають не за місцем реєстрації. Попри те, що держава не забороняє мешкати за іншою адресою, реєстрація визначає місце отримання низки адміністративних послуг, заклад медобслуговування та можливість брати участь у місцевих виборах. Значні обсяги населення, що мешкають не за місцем реєстрації, збільшують диспропорції у наповненні місцевих бюджетів",- зазначила А.Фітісова.

За даними прес-служби аналітичного центру, упродовж липня - жовтня 2016 року CEDOS провів якісне соціологічне дослідження, присвячене темі реєстрації місця проживання, що мало на меті з’ясувати причини системних та масових порушень прав людини та наслідки нереєстрації фактичного місця проживання як для людини, так і для держави.

Перша презентація проміжних результатів дослідження відбулася в листопаді 2016 року. Після цього аналітики мали змогу зустрітися з представниками місцевих громад під час туру трьома містами України (Краматорськ, Одеса, Львів) та провести консультаційні зустрічі з представниками місцевих громадських організацій, державних органів, правозахисниками та юристами.

Українські Національні Новини

Суспільство