nardep-rozpoviv-yak-zniziti-visoki-tarifi-na-teplo

Нардеп розповів, як знизити високі тарифи на тепло

 • 16836 переглядiв

КИЇВ. 30 вересня. УНН. Повсюдне впровадження програм енергоощадження та усунення комерційних посередників між населенням та ТЕЦ допоможе знизити найвищі в Україні тарифи на теплопостачання у Чернігові. Про це УНН у своєму інтерв’ю розповів народний депутат і кандидат на посаду мера Чернігова Антон Поляков.

"Коли місцева влада заявляє про те, що вони не контролюють ці процеси - це все неправда. Є механізм затвердження ціни за гігакалорію тепла, у якому присутня і мерія: є комерційні прокладки між населенням і працюючою ТЕЦ, є найдорожчий тариф у Чернігові з усієї України на тепло. При цьому, у нас аж ніяк не найбільш економічно розвинене місто в Україні. У людей немає можливості платити найдорожчі тарифи. При цьому, ми постійно субсидіюємо якимось чином сотнями мільйонів гривень з бюджету міста підприємства ТЕЦ. При цьому, немає таких якостей послуг і йде повне, вибачте за вираз, здирництво людей", - розповів Поляков.

Народний депутат впевнений, що програма із впровадження енергоощадження не тільки на рівні освітлювальних приладів, але й усього будинку, допоможе не лише зменшити ціну і за теплопостачання, і за електроенергію.

"Можна змінити тариф, можна поліпшити та зменшити тариф, можна поліпшити якість надання цих послуг - потрібно запустити програму енергоощадження не тільки освітлювальних приладів, але і у цілому будинків. Для того, щоб всі домогосподарства, всі квартири, всі сім'ї могли платити меншу ціну за тепло і за електрику", - наголосив він.

Нагадаємо, раніше експерт розповів, що на місцевих виборах 2020 року одним із головних параметрів, за яким виборці будуть оцінювати ефективність місцевої влади – це вартість тарифів.

Українські Національні Новини

Політика