nardep-shakhov-pro-zriv-zakupivel-likiv-negidniki-z-dp-medzakupivli-povinni-buti-zvilneni-ta-opinitis-za-gratami

Нардеп Шахов про зрив закупівель ліків: негідники з ДП "Медзакупівлі" повинні бути звільнені та опинитись за ґратами

 • 12997 переглядiв

КИЇВ. 16 лютого. УНН. ДП “Медичні закупівлі України” зірвало закупівлі препаратів та медичних виробів для онкохворих, ВІЛ-інфікованих, пацієнтів із важкими серцево-судинними захворюваннями на 1 млрд грн. Ця ситуація потребує не просто звільнення керівника ДП "Медзакупівлі" Арсена Жумаділова, а розслідування справи правоохоронними органами. Про це в коментарі УНН заявив народний депутат Сергій Шахов.

Цитата

"Така ситуація - це достатня підстава для звільнення такого керівника. Під час війни, пандемії, економічної кризи виділяються гроші, на які не закуповуються або не постачаються ліки для важкохворих. Вони там, в "Медзакупівлях", зривають постачання цих ліків задля того, щоб обікрасти підприємців і дати перемогти іншим – з відкатами по 40%. Таких звернень багато від підприємців, але вони бояться писати у правоохоронні органи, бо їм взагалі заборонять працювати на цьому ринку", - розповів нардеп.

Деталі

Шахов також наголосив на непродуктивній роботі українських антикорупційних правоохоронних органів у цій сфері.

"Тут треба, щоб працювали всі антикорупційні органи. На жаль, антикорупційні органи співпрацюють з тими негідниками, і ніхто не працює на користь держави. А люди лишаються без конче потрібних ліків. Тому я вважаю, що негідник на посаді має бути звільнений і опинитись за ґратами", - заявив народний депутат.

Доповнення

ДП “Медичні закупівлі України” зірвало закупівлі препаратів та медичних виробів на суму 949,7 млн грн. 

В результаті — життя і здоров’я 117 тисяч ВІЛ-інфікованих пацієнтів опинилися під загрозою без необхідної терапії. 

Крім того, не було закуплено життєво важливі препарати та матеріали, які необхідні для діагностики та лікування серцевих хворих на 600 млн грн

Однак, як стало відомо УНН, до НАБУ надійшло звернення керівництва ДП "Медичні закупівлі", яке намагається перекласти відповідальність за зірвані поставки медпрепаратів на керівництво Міністерства охорони здоров'я, хоча саме "Медзакупівлі" безпосередньо займається цим питанням.

Українські Національні Новини

Політика

    Популярні

    Новини по темі