nardep-u-myasniy-galuzi-sklalasya-kritichna-situatsiya

Нардеп: у м’ясній галузі склалася критична ситуація

 • 222677 переглядiв

КИЇВ. 7 червня. УНН. У мʼясній галузі і галузі свинарства України склалася критична ситуація. Про це йшлося на зустрічі,
проведеній з Асоціацією "М’ясної галузі" в межах роботи Національної ради відновлення України від наслідків війни, повідомив секретар ради, глава фінансового комітету ВР Данило Гетманцев, повідомляє УНН.

Деталі

Під час зустрічі обговорили нагальні питання щодо зростання цін на м’ясо, розблокування імпорту генетики свиней та подальшого стимулювання розвитку м’ясної галузі.

"На жаль, в мʼясній галузі і галузі свинарства України склалася критична ситуація, яка впливає на основу національної продовольчої безпеки України в період війни. Внаслідок військової агресії росії суттєва частина великих сільськогосподарських підприємств, що займаються вирощуванням свиней та переробкою м’яса, опинились у зоні бойових дій та на тимчасово окупованих територіях ("АПК-Інвест", Агрокомбінат "Слобожанський", "М’ясокомбінат М'ясний", "Салтівський м’ясокомбінат", Східно-Український мʼясокомбінат та інші)", - повідомив нардеп.

Гетманцев додав, що усі пропозиції будуть взяті до уваги в роботі над планом відновлення України. Усім представникам Асоціації також запропонована можливість складення переліку фахових пропозицій щодо вирішення актуальних проблем.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У Нацраді Відновлення буде створено Банк Ідей

Українські Національні Новини

Економіка