nardepi-ne-znali-scho-progolosuvali-za-prodovzhennya-moratoriyu-na-perevirki-biznesu

Нардепи не знали, що проголосували за продовження мораторію на перевірки бізнесу

 • 17769 переглядiв

КИЇВ. 22 грудня. УНН. Голосуючи за Державний бюджет на 2018 рік, парламентарі не здогадувалися, що продовжують дію мораторію на перевірки бізнесу ще на один рік. Про це у коментарях УНН розповіли народні депутати.

"Про те, що до бюджету було включено питання про продовження дії мораторію на перевірки бізнесу, від вас чую вперше. По-друге, продовження дії мораторію - це компетенція Мінекономіки (Мінекономрозвитку - ред.). На те, щоб давати чи не давати дозвіл на перевірки бізнесу, має бути постанова Кабміну. Я не розумію, чим пов’язане прийняття бюджету і продовження дії мораторію на перевірки бізнесу", - сказав народний депутат Олег Мусій і додав, що не проголосував за бюджет на наступний рік із політичних міркувань.

Аналогічну думку висловив народний депутат від БПП Олексій Гончаренко.

"Відверто кажучи, я не звернув уваги, що на голосування було поставлено питання про продовження мораторію на перевірки бізнесу", - сказав він.

Позафракційний депутат Віктор Чумак також здивований фактом продовження дії мораторію на перевірки бізнесу парламентарями.

"Я пильно слідкував за прийняттям бюджету, і я дійсно не пам'ятаю, щоб таке питання піднімалося", - сказав він.

Нагадаємо, Верховна Рада продовжила дію мораторію на перевірки малого і середнього бізнесу до 2019 року. Приймалося це рішення під час голосування за проект закону №7000 "Про Державний бюджет України на 2018 рік". Як уточнив перший заступник міністра економічного розвитку і торгівлі Максим Нефьодов, питання було включене до перехідних положень документу.

У разі підписання законопроекту №7000 Президентом, мораторій на перевірки бізнесу запрацює, проте планується, що деяким контролюючим органам все ж дозволять виходити на перевірки за певних умов.

Як повідомляв УНН, мораторій на перевірки бізнесу в Україні діє з 2014 року. Мета заборони у тому, аби припинити тиск на підприємців з боку контролюючих органів, виключити чинник корупції та стимулювати розвиток малого і середнього бізнесу.

Однак, за майже три роки дії мораторію, як констатують експерти, відбулося значне погіршення ситуації на споживчому ринку країни: впала якість продуктів харчування, зросла кількість фальсифікату на полицях супермаркетів, почастішали випадки масових отруєнь як серед дорослих, так і дітей.

Додамо, що напередодні нардеп Сергій Тригубенко закликав уряд скасувати мораторій на перевірки постачальників продуктів харчування в дитячі навчальні заклади.

Українські Національні Новини

Економіка