nardepi-pidtrimali-prezidentskiy-zakonoproekt-pro-zmini-do-mitnogo-kodeksu

Нардепи підтримали президентський законопроект про зміни до митного кодексу

 • 17053 переглядiв

КИЇВ. 2 червня. УНН. Верховна Рада ухвалила за основу і в цілому ініційований президентом України Володимиром Зеленським законопроект №3194 "Про зміни до митного кодексу у зв'язку з реформою прокуратури і змінами в судоустрій України". Відповідне рішення підтримав 301 народний депутат, передає кореспондент УНН.

Так, документ визначено Зеленським як невідкладний. У ньому Президент просить депутатів уточнити терміни у митному кодексі у зв'язку з перейменуванням Генпрокуратури в Офіс генпрокурора.

Згідно з пояснювальною запискою, законопроектом пропонується внести зміни до частини 9 статті 340, частини 1 статті 359, частини 2 статті 456 та частини 2 статті 457 Митного кодексу України відносно чисто технічної заміни слів "Верховний Суд України", "Генеральний прокурор України" і "Генеральна прокуратура України" словами "Верховний Суд", "Генеральний прокурор" і "Офіс Генерального прокурора" відповідно.

Прийняття проекту закону дасть змогу уточнити у зв'язку зі змінами у законодавстві України дійсні найменування найвищих у системі судоустрою та прокуратури України органів, а також назви посад керівників таких органів.

Раніше в УНН повідомлялося, що в Офісі Генерального прокурора України 4 червня відбудеться координаційна нарада із представниками правоохоронних органів та керівниками МВС, СБУ, ДБР.

Українські Національні Новини

Політика