nardepi-pidtrimali-proekt-zakonu-pro-voyennikh-zlochintsiv

Нардепи підтримали проект закону "про воєнних злочинців"

 • 18336 переглядiв

КИЇВ. 17 вересня. УНН. Народні депутати у четвер підтримали за основу проект закону №2689 про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо імплементації норм міжнародного кримінального та гуманітарного права, передає кореспондент УНН.

Даний законопроект у Раді підтримав 271 народний обранець.

"У даному законопроекті ми пропонуємо у Кримінальному кодексі нарешті визначити перелік міжнародних злочинів, які Україна має розслідувати самостійно і притягати до відповідальності. У першу чергу мова йде про злочини які вчиняються проти поранених, військовополонених, цивільних осіб на тимчасово окупованій території", - пояснив голова комітету ВР з питань правоохоронної діяльності Денис Монастирський.

Зі слів авторів, проект закону спрямований на забезпечення повноти імплементації положень міжнародного кримінального і гуманітарного права щодо кримінально-правового переслідування за міжнародні злочини (геноцид, злочин агресії, злочини проти людяності та воєнні злочини), а також забезпечення виконання міжнародних зобов'язань щодо запобігання юридичній та фактичній безкарності за вчинення таких злочинів.

Проектом передбачаються положення щодо автономного режиму регламентації кримінальної відповідальності за злочини агресії, геноциду, злочини проти людяності та воєнні злочини – зміни до статей 8, 44, 49, 68, 69, 74, 80, доповнення Кримінального Кодексу новою статтею 311 та статтями 438-4385 у розділі ХХ Особливої частини, розділом ІІІ у Прикінцевих та перехідних положень, зміни до Закону України "Про застосування амністії в Україні", а також техніко-юридичні зміни до Кримінального процесуального кодексу України.

Нагадаємо, раніше в Офісі Генпрокурора обговорили подальші кроки притягнення до відповідальності за воєнні злочини в районі міста Іловайськ у серпні 2014 року.

Українські Національні Новини

Політика