nardepi-pidtrimali-zakonoproekt-pro-podatkovi-pilgi-dlya-rezidentiv-industrialnikh-parkiv

Нардепи підтримали законопроект про податкові пільги для резидентів індустріальних парків

 • 13172 переглядiв

КИЇВ. 16 грудня. УНН. Ухвалено за основу проект закону про внесення змін до Податкового кодексу України щодо створення сприятливих умов для залучення масштабних інвестицій у промислове виробництво, повідомляє УНН.

У першому читанні документ підтримали 256 нардепів.

Деталі

Як зазначається, метою законопроекту є сприяння залученню прямих інвестицій у створення нових виробництв через механізм індустріальних парків задля перетворення їх на рушійну силу економічного та промислового розвитку шляхом запровадження інвестиційних стимулів, що відповідають сучасним світовим тенденціям та підвищать конкурентоспроможність вітчизняних індустріальних парків.

Документ надає право органам місцевого самоврядування встановлювати пільгові ставки податку на нерухомість і плати за землю та передбачає звільнення від оподаткування податком на додану вартість операцій з ввезення на митну територію України у митному режимі імпорту нового устаткування (обладнання), що ввозяться учасниками індустріальних парків, виключно для власного використання під здійснення ними діяльності у сферах переробної промисловості або науково-дослідної діяльності на території (в межах) індустріального парку (без права надання в оренду, лізинг чи передачу в користування третім особам на будь-яких інших умовах).

Контекст

У вересні 2021 року Верховна Рада ухвалила законопроект, спрямований на розвиток індустріальних парків шляхом впровадження різних стимулів.

Українські Національні Новини

Політика