nardepi-poperedno-rozshirili-protseduru-obrannya-kerivnika-zakladu-vischoyi-osviti

Вибори ректорів у вишах планують зробити у два тури

 • 13451 переглядiв

КИЇВ. 27 січня. УНН. Парламентарі ухвалили за основу законопроект, яким передбачається зміна процедури обрання керівника закладу вищої освіти. Відповідне рішення підтримали 335 народних депутатів України, передає кореспондент УНН.

Цитата:

"Пропонується вдосконалити процедуру виборів ректорів, зробити її двотуровою. В першому турі залишиться все так, як є зараз – 50% плюс один голос від усіх хто має право обирати. А в іншому турі 50% і плюс один голос від тих, хто прийде на вибори за умови, якщо на вибори прийде більше половини тих, хто прийшов на вибори", - сказав голова комітету з питань освіти Сергій Бабак представляючи законопроект №4489-1.

Деталі

За його словами, наразі контракт підписується з тим кандидатом, який набрав 50% плюс один голос від всієї кількості людей, які мають право голосувати. Це призвело до того, що в Києво-Могилянські академії та університеті імені Т.Г.Шевченка відбулися проблеми з призначенням ректора.

Як повідомляв УНН раніше, у Київському національному університету імені Тараса Шевченка підбили підсумки другого туру виборів ректора – переміг проректор з науково-педагогічної роботи Володимир Бугров.

Українські Національні Новини

Політика