nardepi-povernuli-komitetu-zakonoproekt-pro-zmini-do-statti-zakonu-pro-derzhavnu-sluzhbu

Нардепи повернули комітету законопроект про зміни до статті закону про державну службу

 • 15341 переглядiв

КИЇВ. 4 лютого. УНН. Верховна Рада підтримала пропозицію про направлення до комітету для підготовки на повторне друге читання законопроект № 3489, який, зокрема, законодавче закріплює повноваження керівника державної служби в Державному бюро розслідувань за Директором ДБР та директорами територіальних управлінь. Відповідне рішення підтримали 249 народних депутатів України, передає кореспондент УНН.

Деталі

Законопроект у редакції до першого читання пропонував зміну до Закону України "Про державну службу", якою врегульовується питання щодо визначення Директора Державного бюро розслідувань та директорів територіальних управлінь Державного бюро розслідувань особами, які здійснюватимуть повноваження керівника державної служби в Державному бюро розслідувань та його територіальних управліннях.

Після проходження першого читання, законопроект вирішили перейменувати на "Про внесення змін до деяких законів України щодо забезпечення діяльності окремих державних органів".

Під час голосування у раді голова партії "Слуга народу", нардеп Олександр Корнієнко поставив на голосування дві запропоновані Комітетом з питань організації державної влади, місцевого самоврядування, регіонального розвитку та містобудування правки.

"Друга і сьома – пов’язані з тим, щоб внести зміни до ч. 4 ст. 9 Закону про ЦОВВ і дати додаткові повноваження першому заступнику, заступникам міністра, які можуть бути дійсними в.о., пов’язані з керівництвом органу, затвердження структури апарату, прийняття рішення щодо бюджетних розподілів тощо, і обмежити цей термін до 90 днів – зараз цей термін 30 днів, але немає цих повноважень", - сказав він.

Народні депутати правки відхилили.

Що було раніше

5 серпня 2020 року Кабінет міністрів України підтримав проект постанови про затвердження положення про проходження служби особами рядового та начальницького складу Державного бюро розслідувань.

Зокрема, посада Директора Державного бюро розслідувань включена до переліку, що підлягає заміщенню особами вищого офіцерського (начальницького) складу.

Українські Національні Новини

Політика