nardepi-rozpovili-chi-otrimayut-agrariyi-derzhavnu-pidtrimku-nastupnogo-roku

Нардепи розповіли, чи отримають аграрії державну підтримку наступного року

 • 17167 переглядiв

КИЇВ. 15 листопада. УНН. Днями Кабмін заявив, що дотації аграріям в 2018 році мають лишитися на рівні 4 млрд грн. Проте, ця цифра ще не погоджена Верховною Радою. УНН вирішив поцікавитися, яку позицію займають нардепи у питаннях підтримки вітчизняного виробника.

Так, на думку народного депутата від "Опозиційного блоку" Юрія Павленка, держава обов’язково має дотувати вітчизняного виробника. При цьому така державна підтримка має бути не меншою, ніж в країнах ЄС.

"Підтримка нашого сільгосптоваровиробника є недостатньою. Всюди кажемо, що наш шлях до Європи, так ось у Європі всюди є дотації сільгоспвиробника. І я вважаю, що це нормальний захист вітчизняного виробника", - сказав він.

Нардеп фракції "Народний фронт" Геннадій Кривошея розділяє думку колеги і вважає, що вітчизняний виробник має бути гордістю країни.

"Дотувати... Я вважаю, що це потрібно. Це однозначно, тому що в принципі за рахунок українських підприємств сільського господарства Україна займає перші місця. До прикладу, по експорту окремих зернових, чи інших товарів сільського господарства", - зазначив він.

Поряд з цим, нардеп від “Самопомочі” Альона Бабак підкреслила, що виробництво сільськогосподарської продукції є основою економіки.

"Говорити про зменшення тут (дотацій - ред.) - це означає зменшувати обсяги виробництва і підтримку виробника, який сьогодні тримає із підприємцями нашу економіку", - зазначила вона.

Українські Національні Новини

Політика