nardepi-sogodni-golosuvatimut-derzhbyudzhet-na-2022-rik-poryadok-denniy-radi

Нардепи сьогодні голосуватимуть Держбюджет на 2022 рік: порядок денний Ради

 • 16653 переглядiв

КИЇВ. 2 грудня. УНН. На пленарному засіданні Верховної Ради сьогодні, 2 грудня, народні депутати планують голосувати за проект Держбюджету на наступний рік, а також за законопроект, що передбачає виділення тисячі гривень всім вакцинованим від коронавірусу громадянам. Про це йдеться у порядку денному Верховної Ради, інформує УНН.

Про бюджет

Відтак, сьогодні парламентарі розглянуть низку законів, що стосуються бюджету. Зокрема, у другому читанні голосуватимуть законопроект № 6000 про Державний бюджет України на 2022 рік.

Згідно з порівняльною таблицею, до 2-го читання рекомендується ухвалити законопроект, у якому доходи зросли на 54,7 млрд грн, видатки зросли на 55,7 млрд грн. Зокрема, доходи плануються на рівні до 1 267 393 399,1 тис. грн, видатки - на рівні 1 441 939 445,6 тис. грн

Зазначимо, що профільний комітет Верховної Ради 2 грудня рекомендував ухвалити закон № 6000 за результатами розгляду у другому читанні та в цілому як закон з урахуванням пропозицій Комітету з питань бюджету щодо змін до законопроекту, викладених у листі-висновку Комітету і погоджених з Міністерством фінансів.

Інші питання

Також у другому читанні Рада, як очікується, розгляне проект законопроект № 6298 про внесення змін закону "Про Державний бюджет України на 2021 рік" (щодо реалізації інфраструктурних проектів та розвитку об'єктів соціально-культурної сфери). З депутатського корпусу повідомляють, що він передбачає ще 19 млрд на дороги.

Нардепи також голосуватимуть законопроект № 6297 про виділення тисячі гривень вакцинованим українцям.

Окрім того, парламентарі планують розглянути законопроект № 6342 “Про особливий порядок місцевого самоврядування в окремих районах Донецької та Луганської областей".

Під час засідання нардепи також порушать питання щодо ратифікації деяких угод. Зокрема, йдеться про законопроект № 0129 про ратифікацію Протоколу до Угоди між Урядом Угорської Республіки, Урядом Румунії, Урядом Словацької Республіки та Кабінетом Міністрів України стосовно створення багатонаціонального інженерного батальйону. А також проект закону № 0125 про ратифікацію Нагойського протоколу про доступ до генетичних ресурсів та справедливий і рівноправний розподіл вигід від їхнього використання до Конвенції про біологічне різноманіття.

Додамо

1 грудня Кабінет міністрів схвалив на своєму засіданні проект Державного бюджету на 2022 рік до другого читання.

Після цього до Верховної Ради було внесено проект Державного бюджету України на 2022 рік, доопрацьований урядом до другого читання.

Українські Національні Новини

Політика