nardepi-stvorili-tsk-z-rozsliduvannya-pozhezh-na-luganschini

Нардепи створили ТСК з розслідування пожеж на Луганщині

 • 13194 переглядiв

КИЇВ. 2 грудня. УНН. Народні депутати ухвалили в цілому створення Тимчасової слідчої комісії з розслідування масштабних пожеж на Луганщині. Відповідне рішення підтримали 258 народних депутатів України, передає кореспондент УНН.

Проект Постанови передбачає створення ТСК з питань розслідування причин виникнення у 2020 році масштабних пожеж у Луганській області та дій або бездіяльності Луганського обласного управління Державної служби України з надзвичайних ситуацій і Луганської обласної державної адміністрації щодо вчасного реагування.

Згідно пояснювальної записки, прийняття постанови дозволить здійснити парламентський контроль за проведенням досудового розслідування кримінальних проваджень щодо причин виникнення пожеж у 2020 році у Луганській області, та дати оцінку діям відповідальних органів державної та місцевої влади.

Нагадаємо, Державне бюро розслідувань розпочало досудове розслідування за фактами можливої службової недбалості з боку керівництва Головного управління Державної служби України з надзвичайних ситуацій в Луганській області, що призвело до тяжких наслідків, загибелі людей, знищенню споруд від масштабних пожеж на території Луганщини.

Як повідомляв УНН, 30 вересня вздовж лінії розмежування на Луганщині виникло 6 масштабних осередків лісових пожеж, згодом їх стало більше.

За даними поліції, відомо про понад 10 загиблих осіб та два десятки постраждалих внаслідок стихії.

Українські Національні Новини

Політика

    Популярні

    Новини по темі

    Нардепи створили ТСК з розслідування пожеж на Луганщині

     • 13194 переглядiв

    Кабмін ухвалив концепцію розвитку штучного інтелекту

     • 16271 переглядiв

    Рада ратифікувала низку міжнародних угод

     • 6406 переглядiв

    Нардепи присудили премії ВР для молоді та педагогів

     • 14206 переглядiв

    Нардепи підтримали законопроект щодо ринку кормів

     • 9710 переглядiв