nardepi-ukhvalili-v-tsilomu-zmini-do-byudzhetu-2019

Нардепи ухвалили в цілому зміни до Бюджету-2019

 • 13566 переглядiв

КИЇВ. 31 жовтня. УНН. Народні депутати України ухвалили в цілому внесення змін до закону про держаний бюджет на поточний рік. Відповідне рішення підтримали 291 народний депутат України, передає кореспондент УНН.

Урядовий проект закону №2283 щодо змін до бюджету на поточний рік, як вказали ініціатори, необхідний у зв’язку із тим, що у процесі виконання державного бюджету виникли випадки зміни обставин та умов, на основі яких готувався проект Державного бюджету України на поточний рік, які обумовлені обмеженими можливостями спрогнозувати зміни обставин та умов у майбутньому і фактором непередбачуваності, що призводить до зміни відповідних показників бюджету.

Як вказано, виконання Державного бюджету України на 2019 рік свідчить про необхідність вирішення найнагальніших питань шляхом внесення змін до ЗУ "Про Державний бюджет України на 2019 рік".

Зокрема, законопроект передбачає виділення 1 млрд грн на погашення заборгованості по зарплатам гірникам, а також додаткові кошти на житло ветеранам АТО. У той же час, проект закону передбачає скорочення видатків на освіту і дотацій аграріям, допомоги сім'ям з дітьми.

Під час підготовки до другого читання до комітетут надійшло 62 пропозиції, 20 з яких комітет запропонував врахувати, а 42 – відхилити.

Нагадаємо, 18 жовтня ВР ухвалила законопроект №2283 за основу. Відповідне рішення підтримали 273 народних депутатів України. 

Українські Національні Новини

Політика