nardepi-ukhvalili-za-osnovu-zakonoproekt-pro-protidiyu-vidmivannyu-dokhodiv

Нардепи ухвалили за основу законопроект про протидію відмиванню доходів

 • 10796 переглядiв

КИЇВ. 1 листопада. УНН. Парламентарі ухвалили в першому читанні законопроект про протидію відмиванню доходів, одержаних злочинним шляхом. Відповідне рішення підтримали 278 народних депутатів, передає кореспондент УНН.

Проект Закону №2179 про запобігання та протидію легалізації (відмиванню) доходів, одержаних злочинним шляхом, фінансуванню тероризму та фінансуванню розповсюдження зброї масового знищення направлений на досягнення відповідності правової системи України у вказаній сфері до критеріїв, що висуваються Європейським Союзом (ЄС) до держав, які мають намір вступити.

На думку авторів законопроекту, його ухвалення надасть можливість вдосконалити організацію первинного та державного фінансового моніторингу і підвищити ефективність формування та реалізації державної політики у сфері запобігання та протидії легалізації (відмиванню) доходів, одержаних злочинним шляхом, або фінансуванню тероризму. Так, у ньому передбачається підняття планки здійснення моніторингу зі 150 тис. грн до 400 тис. грн і підвищення відповідальності за порушення.
При цьому голова Комітету з питань фінансів Данило Гетьманцев пообіцяв до другого читання вилучити всі пункти законопроекту, які стосуються повноважень СБУ щодо здійснення перевірок бізнесу, а також переглянути розміри штрафів.

Нагадаємо, 25 вересня Кабінет Міністрів сьогодні підтримав проект Закону України щодо запобігання та протидію легалізації доходів.

Українські Національні Новини

Політика