nardepi-ukhvalili-zakonoproekt-pro-sistemu-elektronnikh-auktsioniv-schodo-prav-na-zemlyu

Нардепи ухвалили законопроект про систему електронних аукціонів щодо прав на землю

 • 7934 переглядiв

КИЇВ. 14 листопада. УНН. Народні депутати України ухвалили за основу законопроект №2195 про внесення змін до земельного законодавства щодо системи електронних аукціонів. Відповідне рішення підтримали 262 народних депутати України, передає кореспондент УНН.

Законопроект №2195 про внесення змін до деяких законодавчих актів щодо продажу земельних ділянок державної та комунальної власності або прав на них (оренди, суперфіцію, емфітевзису) через електронні аукціони передбачає правове забезпечення публічності та прозорості аукціонів з продажу та передачі в користування земельних ділянок державної та комунальної власності, що буде досягнуто шляхом проведення таких аукціонів в електронній торговій системі.

Під час обговорення законопроекту, голова профільного комітету з питань аграрної та земельної політики Микола Сольський рекомендував ВРУ ухвалити законопроект за основу.

"Разом з тим є слушні зауваження, які будуть враховані між першим і другим читанням", - зазначив Сольський.

Нагадаємо, ВРУ ухвалила за основу законопроект №2194 про внесення змін до Земельного кодексу щодо дерегуляції у сфері земельних відносин. Відповідне рішення підтримали 272 народних депутати України.

Українські Національні Новини

Політика