nardepi-vidkhili-vnesennya-zmin-do-byudzhetu-2020-dlya-vregulyuvannya-situatsiyi-na-rinku-elektroenergiyi

Нардепи відхилили внесення змін до Бюджету-2020 для врегулювання ситуації на ринку електроенергії

 • 21357 переглядiв

КИЇВ. 17 вересня. УНН. Народні депутати у четвер відхилили проект закону, який пропонує розширити напрями надання у 2020 році державних гарантій для забезпечення виконання боргових зобов’язань суб’єктів господарювання державного сектору економіки, спричинені запровадженням карантинних обмежень, викликаних COVID-19, передає кореспондент УНН.

"Законопроект розроблено з метою врегулювання ситуації, що склалась на ринку електричної енергії, передусім проведення розрахунків із виробниками електричної енергії з альтернативних джерел та відповідно розширення можливостей КМУ надавати державні гарантії у 2020 році для забезпечення виконання боргових зобов’язань суб’єктів господарювання державного сектору економіки, які здійснюють діяльність у сфері виробництва або передачі електроенергії в Україні перед міжнародними фінансовими організаціями для підтримки його ліквідності та стійкості", - пояснив заступник міністра фінансів Василь Шкураков.

Так, проект закону про внесення зміни до статті 6 Закону України "Про Державний бюджет України на 2020 рік" підтримало 189 народних обранців, депутати не підтримали і пропозицію про направлення проекту до комітету на повторне перше читання (204) і про повернення його на доопрацювання (210). Проект закону було відхилено.

Нагадаємо, раніше Верховна Рада України ухвалила за основу законопроект про внесення змін до держбюджету на 2020 рік щодо автомобільних доріг загального користування та відновлення аварійних мостових споруд.

Українські Національні Новини

Політика