nardepi-vidkhilili-rozshirennya-prav-svidka

Нардепи відхилили розширення прав свідка

 • 8768 переглядiв

КИЇВ. 29 жовтня. УНН. Народні депутати відхилили зміни до Кримінально-процесуального кодексу щодо забезпечення права свідка на правову допомогу у кримінальному провадженні. Відповідне рішення підтримали 246 народних депутатів України, передає кореспондент УНН.

Проект закону 1164 про внесення змін до статті 66 Кримінального процесуального кодексу України (щодо забезпечення права свідка на правову допомогу у кримінальному провадженні) направлений на розширення прав свідка і забезпечення процесуальних гарантій його захисту, створення правових гарантій для реалізації свідками у кримінальному процесі прав на правову допомогу шляхом надання адвокатам, що надають правову допомогу свідкам, достатнього рівня процесуальних можливостей у кримінальному процесі.

Поряд з цим законопроектом пропонується також покласти на адвокатів, що надають правову допомогу свідкам такі ж самі обов’язки, які покладені на захисників.

Втім, за висновком профільного комітету, законопроект має бути відхилений.

Нагадаємо, сьогодні народні депутати ухвалили в першому читанні проект закону про забезпечення доступу захисника до особи, яка має право на захист.

Українські Національні Новини

Політика