nardepi-zavtra-mozhut-visloviti-nedoviru-ombudsmenu-denisova

Нардепи завтра можуть висловити недовіру омбудсмену - Денісова

 • 276214 переглядiв

КИЇВ. 30 травня. УНН. Народні депутати мають намір висловити недовіру уповноваженій ВР з прав людини Людмилі Денісовій на засіданні Ради завтра, 23 травня. Про це повідомила омбудсмен під час пресконференції, передає УНН.

Цитата

«Сьогодні мені стало відомо про те, що за командою Офісу Президента України завтра планують оголосити мені недовіру як уповноваженому Верховної Ради з прав людини», - сказала Денісова.

Деталі

За її словами, нардепам надійшло повідомленні, у якому йдеться про те, що після наради у Президента було прийняте рішення про звільнення омбудсмана. Нардепів просять підписати підписні листи про висловлення недовіри уповноваженому Верховної ради України з прав людини.

«За моєю інформацією Офіс Президента не влаштовує моя така активність, як омбудсмена, активна діяльність направлена на збір та аналіз інформації про порушення прав людини на тимчасово окупованих територіях. Я вважаю, що такі дії влади не законні…», - розповіла Денісова.

Окрім того, голова правління ГО "ZMINA. Центр прав людини" Тетяна Печончик написала на своїй сторінці у Facebook, що «Слуги» хочуть зняти омбудсмена Людмилу Денісову з посади завтра на засіданні ВР.

«На її місце пропонуватимуть Мар’яну Безуглу (яка недавно пропонувала командирам дати право розстрілювати підлеглих). Інші два кандидати - Олександр Качура і Микола Тищенко», - повідомила Печончик.

Печончик додала, що Конституційних підстав для зняття Денісової немає.

«Її хочуть зняти через ще один небезпечний закон, який набув чинності 12 травня. Це закон про особливості державної служби у воєнний час», - зазначила вона.

Доповнення

Раніше українські медійниці висловили стурбованість риторикою повідомлень про статеві злочини під час війни, які з’являються на сторінках у соціальних мережах Уповноваженої Верховної Ради з прав людини.

Було підписано звернення до Денісової із проханням скоригувати комунікацію відповідно до етики поширення такої інформації.

Додамо

У 2021 році у ВР вже говорили про звільнення Денісової.

Тоді народний депутат від "Слуги народу" Максим Дирдін пропонував парламенту створити тимчасову спеціальну комісію з перевірки можливих фактів порушення Уповноваженим Верховної Ради України з прав людини Людмилою Денісовою присяги.

Українські Національні Новини

Політика