nardepu-derkachu-ogolosili-pidozru-u-derzhzradi-ta-nezakonnomu-zbagachenni

Нардепу Деркачу оголосили підозру у держзраді та незаконному збагаченні

 • 181148 переглядiв

КИЇВ. 16 вересня. УНН. Народному депутату Андрію Деркачу повідомили про підозру у державній зраді та незаконному збагаченні. Також його оголосили у розшук. Про це повідомляє УНН із посиланням на пресслужбу Спеціалізованої антикорупційної прокуратури.

Цитата

"Заступником Генерального прокурора – керівником САП повідомлено про підозру у державній зраді та незаконному збагаченні народному депутату України III-IX скликань", – ідеться у повідомленні.

Як стало відомо УНН з власних джерел, йдеться про Андрія Деркача.

Деталі

Під час досудового розслідування встановлено, що народний депутат протягом 2019-2022 років одержав щонайменше 567 тисяч доларів США від правоохоронних та розвідувальних органів рф за підривну діяльність проти України, зокрема її дискредитацію на міжнародній арені, погіршення дипломатичних відносин зі Сполученими Штатами Америки, а також ускладнення інтеграції до ЄС та НАТО.

Народному депутату інкриміновано здійснення злочинів, передбачених ч. 2 ст. 28 ч. 1 ст. 111, ст. 368-5 КК України. Через те, що Деркач переховується від слідства, його оголосили у розшук.

Також слідчий суддя Вищого антикорупційного суду за результатом розгляду клопотання, погодженого Генеральним прокурором, виніс ухвалу про дозвіл затримати нардепа.

Нагадаємо

СБУ викрила агентурну мережу головного управління генштабу рф, до якої входив народний депутат України Андрій Деркач.

Українські Національні Новини

Кримінал та НП