nardepu-kivi-u-sportzali-vruchili-pidozru-za-shapku-z-komunistichnoyu-simvolikoyu

Нардепу Киві у спортзалі вручили підозру за шапку з комуністичною символікою

 • 36165 переглядiв

КИЇВ. 24 червня. УНН. Народному депутату Іллі Киві просто у спортзалі вручили підозру за поширення комуністичної символіки. Про це пише УНН з посиланням на Телеграм-канал нардепа.

Деталі

Генпрокуратура і ДБР прийшли до спортзалу, де Кива в цей час тренувався. Депутат зняв на відео, як потиснув руку одному з офіцерів і повідомив, що носить символіку, коли у нього є на це вільний час.

Цитата

"Генеральна прокуратура і оперативники ГБР прийшли в спорт клуб, в якому я займаюся спортом, вручати мені, народному депутату, повістку за використання радянської символіки! Заарештувати за шапку! Мій дід Герой Радянського Союзу мною би пишався! Доказ злочину завжди зі мною! Більше нічого не змогли нарити крім шапки із зіркою!" - написав Кива.

Нагадаємо

В Україні діє заборона на використання символіки тоталітарних режимів. Статті закону передбачають і адміністративну, і кримінальну відповідальність.

Виготовлення, поширення комуністичної, нацистської символіки, та пропаганда комуністичного і націонал-соціалістичного, тобто нацистського, тоталітарних режимів, карається строком від 5 до 10 років позбавлення волі з конфіскацією майна або без такої.

Стаття 173, пункт 3, КУпАП України, зазначає, що виготовлення та пропаганда георгіївської стрічки, тягне за собою накладання штрафу від 850 до 5100 гривень, або адміністративний арешт на строк до 15 діб.

Українські Національні Новини

Політика