narodzhuvanist-u-polschi-dosyagla-naynizhchogo-rivnya-z-chasiv-drugoyi-svitovoyi-viyni

Народжуваність у Польщі досягла найнижчого рівня з часів Другої світової війни

 • 1667405 переглядiв

КИЇВ. 30 січня. УНН. Населення Польщі продемонструвало найнижчий рівень народжуваності з часів закінчення Другої світової війни: минулого року кількість народжень скоротилася на 27 тисяч, повідомило центральне статистичне агентство GUS, передає УНН.

Деталі

За даними агентства, кількість жителів скоротилася на 141 000 осіб трохи менше 37,8 мільйона в 2022 році.

За словами голови агентства Домініка Розкрута, було зареєстровано 305 000 народжень у порівнянні з 448 000 смертей у 2022 році.

Населення Польщі скорочується з 2013 року. Зусилля уряду у країні з переважанням католиків зі збільшення народжуваності за допомогою стимулів та обмежувальних законів про аборти поки не дали результату.

І опозиція, і захисники прав жінок зазначають, що більш жорсткі закони про аборти, введені близько двох років тому, мали стримуючий ефект, оскільки вони, як правило, відбивають у деяких жінок бажання завагітніти.

Додамо

У жовтні 2020 року Конституційний суд Польщі заборонив аборти, навіть якщо у плоду виявлено серйозні аномалії. Цей захід викликав тижні протестів.

В даний час аборт дозволений у Польщі лише в тому випадку, якщо вагітність загрожує життю чи здоров'ю матері або є результатом згвалтування чи інцесту.

Українські Національні Новини

Новини Світу