nasa-marsokhid-budut-shukati-lishe-do-kintsya-roku

NASA: марсохід будуть шукати лише до кінця року

 • 10054 переглядiв

КИЇВ. 3 серпня. УНН. Науковці NASA проводять активну фазу пошуків марсоходу Opportunity, який загубили після початку пилових бур у Долині Наполегливості 1 червня. Про це повідомляє УНН з посиланням на Science Alert.

"З 10 червня, кожного тижня ми відправляємо до марсохода сигнали з надією знайти його, але поки не маємо відповіді. Зараз пилова буря стихає, а небеса розчищаються і ми проведемо ще одну спробу врятувати Opportunity. Відправимо до нього спеціальні антени "Глибока космічна мережа". Також у марсоходу все ще є шанси самому подзвонити до дому", - розповів Джон Каллас, менеджер проекту Opportunity.

Він також повідомив, що у випадку, якщо рятувальна операція не вдасться, NASA буде чекати дзвінка від марсохода по початку 2019 року.

Як повідомляв УНН, Космічне агентство NASA під час пилової бурі у Долині Наполегливості на Марсі загубило марсохід Opportunity.

Нагадаємо, буря на території долини Наполегливості, де перебуває марсохід, почалась 1 червня. Коли через кілька днів вітер посилився, Opportunity перевели в економний режим, щоби зберегти енергію акумуляторів. Заряджати їх за допомогою сонячних батарей не дає змоги значна непрозорість атмосфери.

Українські Національні Новини

Технології