nasa-pereneslo-zapusk-raketi-nosiya-antares-na-mks

У NASA перенесли запуск ракети-носія Antares до МКС

 • 17152 переглядiв

КИЇВ. 12 лютого. УНН. Запуск ракети-носія Antares з вантажним космічним кораблем Cygnus корпорації Northrop Grumman до Міжнародної космічної станції (МКС) перенесено на 14 лютого. Про це повідомляє УНН із посиланням на Національне управління США з аеронавтики і дослідженню космічного простору (NASA).

"Northrop Grumman і NASA призначили наступну спробу запуску на 14 лютого о 15:43 за часом Східного узбережжя США, щоб дочекатися поліпшення погоди, скористатися додатковим часом для перевірки замінених датчиків наземних систем управління, а також оновити завантажені перед стартом найважливіші матеріали для проведення досліджень. Погодні умови в районі космодрому на 80% сприятливі для проведення запуску", - йдеться у повідомленні.

Згідно скоригованими планами, 16 лютого американський вантажний корабель повинен буде зістикуватися з МКС.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У NASA планують провести на МКС експеримент з чорнобильським грибком.

Cygnus повинен доставити на МКС більше 3,6 т вантажу, в тому числі продовольство, предмети першої необхідності і обладнання для станції.

Це буде вже 13-й політ космічного "вантажівки" корпорації Northrop Grumman до МКС. Був також ще один невдалий запуск в 2014 році, коли корабель не долетів до станції внаслідок аварії ракети-носія Antares. Перший успішний запуск Cygnus відбувся 18 вересня 2013 року.

Як раніше повідомлялося в УНН, в США скасували старт корабля Cygnus з вантажем для МКС через позаштатні показання наземного допоміжного обладнання.

Українські Національні Новини

Новини Світу