naselennya-ordlo-primushuyut-svyatkuvati-dni-respublik-rozvidka

Населення ОРДЛО примушують "святкувати дні республік" - розвідка

 • 8348 переглядiв

КИЇВ. 11 травня. УНН. Російськими окупаційними адміністраціями здійснюється примусове залучення місцевих жителів, які перебувають на мобілізаційному обліку, до участі так званих "Офіційних травневих святкових заходах" квазіреспублік. Про це на брифінгу повідомив речник Міністерства оборони України Дмитро Гуцуляк з посиланням на інформацію Головного управління розвідки Міністерства оборони України передає УНН.

"До так званих "Міських виконавчих комітетів" доведено розпорядження про примусове залучення населення окупованих територій в Донецькій і Луганській областях до "святкування днів республік" 11 і 12 травня цього року відповідно", - зазначив він.

Як повідомляв УНН, 9 травня деякі українські електронні ЗМІ транслювали так званий "парад перемоги" в самопроголошеній "Донецькій народній республіці". В зв'язку з цим секретар РНБО Олександр Турчинов звернувся до Служби безпеки України щодо розслідування цього правопорушення.

Нагадаємо, минулої доби, 10 травня, ситуація в районі проведення операції Об’єднаних сил залишалася стабільно складною. Бойові дії тривали переважно на Донецькому напрямку, в районах населених пунктів Зайцеве, Новозванівка, Авдіївка, Водяне, шахта Бутівка, Піски. Напруженою ситуація була в районі населеного пункту Попасна, що на Луганщині, та в Широкине на Маріупольському напрямку. Бойовики 55 разів застосували артилерію та міномети.

Українські Національні Новини

Кримінал та НП