naselennya-ukrayini-za-rik-skorotilosya-na-mayzhe-380-tisyach

Населення України за рік скоротилося на майже 380 тисяч

 • 29468 переглядiв

КИЇВ. 19 липня. УНН. Населення в Україні на початок червня цього року сягало близько 41,41 млн осіб, скоротившись за рік на 377,6 тис. осіб. Про це УНН повідомляє з посиланням на дані Держстатистики.

Цитата:

"Чисельність наявного населення в Україні, за оцінкою, на 1 червня 2021 року становила 41 408,2 тис. осіб", - йдеться у повідомленні.

Деталі

Водночас упродовж січня–травня цього року чисельність населення зменшилася на 180,1 тис. осіб. А скорочення населення за місяць - у червні 2021 року - становило 34,4 тисячі.

Природне скорочення населення в Україні у січні-червні 2021 року становило 190,3 тис. осіб, водночас міграційний приріст населення за цей період сягнув 10 223 осіб.

При цьому за цей час українців вмирало більше, аніж народжувалося. "Залишається суттєвим перевищення кількості померлих над кількістю живонароджених: на 100 померлих – 37 живонароджених", - вказали у Держстаті.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Локдаун негативно вплинув на народжуваність в Україні

Так, кількість живонароджених у січні-червні цього року становила 109,6 тис. осіб. Померли за цей період майже 300 тис. осіб, з них діти до року - 791.

Водночас, кількість померлих за цей період більше, ніж за аналогічний період минулого року, на майже 60 тис. осіб, або на 25%.

Додамо, дані наведено без урахування тимчасово окупованої території Автономної Республіки Крим і міста Севастополя. Дані щодо природного та міграційного рухів населення сформовані на основі наявних адміністративних даних без урахування тимчасово окупованої території АРК, Севастополя та частини тимчасово окупованих територій у Донецькій та Луганській областях.

Доповнення

Кабінет міністрів погодив проведення у 2023 році Всеукраїнського перепису населення. На цей процес із Державного бюджету виділять 7,26 мільярда гривень.

Також Кабінет міністрів України погодив проект закону, який встановлює проведення Всеукраїнського перепису населення не рідше одного разу на 10 років.

Українські Національні Новини

Суспільство