nasirov-buv-sogodni-u-dfs-ale-kabinet-ne-zakhoplyuvav

Насіров був сьогодні у ДФС, але кабінет не захоплював

 • 12713 переглядiв

КИЇВ. 27 грудня. УНН. Екс-очільник Державної фіскальної служби Роман Насіров був сьогодні на колишньому робочому місці, але наказ про поновлення його на посаді неправомірний. Про це повідомила керівник прес-служби ДФС Наталя Нєпряхіна в Facebook, передає УНН.

"Видання наказу про виконання рішення Окружного адміністративного суду м. Києва від 11 грудня 2018 р, підписаного самим Романом Насіровим, є неправомірним. Роман Насіров був сьогодні в ДФС. Силою кабінет не захоплював. Керівником ДФС є Олександр Власов, призначений на посаду Кабміном 5 вересня 2018 року", – зазначила прес-секретар.

За її словами, питання поновлення керівника центрального органу виконавчої влади має здійснюватися на підставі розпорядження Кабінету міністрів України, проект якого вноситься Мінфіном. Відповідно до законів України уряд наділений повноваженням призначати на посаду та звільнення з посади керівників центральних органів виконавчої влади, які не входять до складу Кабінету міністрів.

"Саме уряд є суб’єктом призначення", – наголосила Нєпряхіна.

Тільки після прийняття відповідного рішення урядом фіскальна служба повинна видати наказ про оголошення розпорядження Кабміну стосовно поновлення Насірова на зазначеній посаді, зазначила вона.

Нагадаємо, сьогодні у ЗМІ з’явилася інформація про те, що Роман Насіров сьогодні, 27 грудня, приступив до виконання обов’язків голови ДФС.

Як повідомляв УНН, Кабінет міністрів України сьогодні не розглядав питання стосовно відновлення Романа Насірова на посаді голови Державної фіскальної служби України.

Раніше повідомлялося, що 11 грудня Окружний адміністративний суд Києва визнав незаконним звільнення Романа Насірова з посади голови Державної фіскальної служби України та поновив його на посаді.

Нагадаємо, 1 січня 2018 року Кабінет міністрів України звільнив Романа Насірова з посади голови ДФС.

Екс-голова ДФС Роман Насіров та керівник департаменту обвинувачуються у вчиненні злочину, передбаченого ч.2 ст.364 КК України (зловживання службовим становищем, що спричинило тяжкі наслідки). Окрім того, екс-голові ДФС інкримінують вчинення злочину, передбаченого ч.2 ст.366 (службове підроблення, що спричинило тяжкі наслідки) КК України.

Українські Національні Новини

Політика