nasmishka-rf-nad-zhenevskoyu-konventsiyeyu-podolyak-pro-parad-polonenikh-u-mariupoli

Насмішка рф над Женевською конвенцією: Подоляк про "парад полонених" у Маріуполі

 • 233013 переглядiв

КИЇВ. 6 травня. УНН. Радник голови Офісу президента України Михайло Подоляк назвав насмішкою над Женевською конвенцією намір росії провести 9 травня у Маріуполі "парад" з українськими полоненими. Про це повідомляє УНН із посиланням на Telegram Подоляка.

Цитата

"24 серпня 2014 року в Донецьку відбувся "парад полонених". Тоді 50 бійців ЗСУ провели вулицями міста, закидаючи сміттям. Через 8 років кремль вирішив повторити "виставу" 9 травня в Маріуполі. Для цього, крім військовополонених, планують перевдягати у форму цивільних. Це демонстративна насмішка з боку росії над Женевською конвенцією", — написав Подоляк.

Додамо

Радник голови ОПУ зазначив, що в Україні фіксують кожного, хто займається приниженням та катуванням українських полонених. За його словами, ці злочини не матимуть строку давності. 

Нагадаємо

У Маріуполі російські окупанти готуються до "параду" на 9 травня і змушують місцевих розбирати завали за їжу.

Як повідомляв радник мера Маріуполя, чоловіків з фільтраційного табору у Маріуполі окупанти можуть змусити 9 травня взяти участь у параді в якості "полонених". Для цього їх переодягнуть у форму українських солдат.

Українські Національні Новини

Суспільство