nastoiatelia-sviatohirskoi-lavry-vzialy-pid-vartu

Настоятеля Святогірської лаври взяли під варту

 • 26135 переглядiв

Настоятеля Святогірської лаври, який поширював інформацію про місця дислокації Збройних сил України, взяли під варту, йому загрожує до 8 років ув'язнення.

Настоятеля Святогірської лаври, який поширював інформацію про розташування Сил оборони України, взято під варту. Суд обрав йому запобіжний захід у вигляді тримання під вартою без альтернативи внесення застави. Про це повідомила у четвер Донецька обласна прокуратура, передає УНН

За клопотанням прокурорів Донецької обласної прокуратури уродженцю Республіки Карелія рф, який обґрунтовано підозрюється у несанкціонованому поширенні інформації про розміщення Збройних Сил України обрано запобіжний захід у вигляді тримання під вартою без альтернативи внесення застави (ч. 2 ст. 114-2 КК України)

- йдеться у повідомленні прокуратури.

За даними прокуратури, у вересні 2023 року настоятель Святогірської Свято-Успенської лаври УПЦ МП поширював інформацію воєнного характеру. Зокрема, під час своєї проповіді він розповів вірянам про місця розташування блокпостів, а також підрозділів ЗСУ, СБУ, НПУ й Сил оборони України на території Святогірської МГ.

Йому загрожує до 8 років позбавлення волі.

Доповнення 

Митрополиту Арсенію, настоятелю Святогірської лаври УПЦ (МП), Служба безпеки України повідомила про підозру за те, який, як вказують спецслужбі, "підказав" рашистам позиції ЗСУ на Донеччині.