nastupne-slukhannya-u-spravi-saakashvili-vidbudetsya-23-grudnya

Наступне слухання у справі Саакашвілі відбудеться 23 грудня

 • 12630 переглядiв

КИЇВ. 29 листопада. УНН. Чергове судове засідання у справі, в якій фігурує експрезидент Грузії Міхеїл Саакашвілі, призначено на 23 грудня. Про це повідомила судова колегія на сьогоднішньому процесі, яка розглядала справу про розгін мітингу у 2007 році та захоплення телекомпанії "Імеді". У зв'язку з цими подіями Саакашвілі звинувачується у перевищенні посадових повноважень, інформує УНН.

Деталі

Адвокат Саакашвілі Бека Басілая попросив призначити чергове засідання трохи раніше, а прокурор у справі Джарджі Циклаурі трохи пізніше. Проте суддя залишила своє рішення чинним – слухання відбудеться 23 грудня.

Доповнення

Сьогодні Саакашвілі вперше був присутнім на засіданні суду, де слухали його справу.

Його привезли під посиленою охороною на процес із військового шпиталю в Горі, де він проходить лікування після 50-денного голодування.

Це був перший публічний виступ Саакашвілі після затримання 1 жовтня.

Після виступу на процесі з годинною промовою, Саакашвілі сказав, що не буде присутнім на продовженні засідання.

"Я залишаю зал за власним бажанням, лікарі сказали мені, що я можу бути лише півтори, дві години", — заявив він.

Після перерви судове засідання продовжилось без Саакашвілі.

Додамо

Саакашвілі було затримано 1 жовтня після того, як він повернувся до Грузії. За вісім років його відсутності нинішня влада заочно засудила експрезидента у двох кримінальних справ до шести років ув'язнення за перевищення посадових повноважень: одна справа стосується помилування засуджених за вбивство службовця банку Сандро Гіргвліані, друга — побиття депутата.

Крім того, у суді триває розслідування справ про розгін опозиційного мітингу 7 листопада 2007 року, про розтрату держкоштів, та про незаконне перетинання Саакашвілі державного кордону – наприкінці вересня експрезидента таємно привезли на батьківщину на вантажному судні з України.

Практично щодня у Грузії відбуваються акції протесту опозиції з вимогою звільнення Саакашвілі. Сам експрезидент з 20 листопада перебуває у військовому шпиталі у місті Горі. Туди його перевезли з тбіліської тюремної лікарні після того, як його стан критично погіршився через 50-денне голодування.

Українські Національні Новини

Новини Світу