nastupne-zasidannya-radi-asotsiatsiyi-ukrayina-yes-vidbudetsya-u-kvitni-shmigal

Наступне засідання Ради асоціації Україна-ЄС відбудеться у квітні – Шмигаль

 • 15922 переглядiв

КИЇВ. 6 січня. УНН. Наступне засідання Ради асоціації Україна-ЄС відбудеться у квітні цього року. Про це під час зустрічі у Києві домовилися прем’єр-міністр України Денис Шмигаль і Верховний представник Європейського Союзу Жозеп Боррель, пише УНН.

Цитата

“Вдячний Верховному представнику за цей важливий візит в Україну на тлі загострення ситуації з боку Росії. Безпека України — це безпека всієї Європи. Актуалізували порядок денний наших двосторонніх відносин. Домовились у квітні провести наступне засідання Ради асоціації Україна-ЄС”, - написав Шмигаль у своєму Twitter.

Деталі

За даними пресслужби КМУ, під час зустрічі прем’єр підкреслив, що мета РФ — недопущення вступу України до ЄС і НАТО.

Водночас Україна продовжує виконувати євроатлантичні та євроінтеграційні зобов’язання.

Очільник уряду подякував Європейському Союзу за чітку позицію щодо неприйняття незаконних вимог Росії.

"На так звані пропозиції щодо безпеки, зроблені Кремлем, має бути одностайна відповідь. Трансатлантична єдність є запорукою міцної підтримки України", — зазначив Шмигаль.

Він додав, що Україна цінує позицію ЄС щодо готовності швидко реагувати на подальшу військову агресію проти нашої держави, зокрема шляхом запровадження пакету нових безпрецедентних санкцій.

Верховний представник ЄС зі свого боку висловив зацікавленість у подальшому поглибленні співпраці України та Європейського Союзу, у різних сферах, зокрема в межах Кримської платформи. За його словами, одним з перспективних напрямків співпраці також може стати взаємодія у сфері кібербезпеки.

Жозеп Боррель наголосив, що ЄС є і залишається надійним партнером України.

Нагадаємо

Верховний представник ЄС із закордонних справ та політики безпеки 4 січня відвідав схід України. Зокрема, з міністром закордонних справ Дмитром Кулебою вони вже завітали до сервісного центру на Луганщині.

За підсумками візиту Боррель зазначив, що наочно побачив наслідки російської агресії проти України.

Зауважимо, що Боррель є першим за весь час російської агресії Високим представником ЄС із закордонних справ і політики безпеки, який відвідає лінію розмежування на сході країни.

Українські Національні Новини

Політика