nastupni-dekilka-dni-budut-vazhkimi-ukrenergo-anonsuvalo-avariyni-vidklyuchennya-za-neobkhidnosti

"Наступні декілька дні будуть важкими": Укренерго анонсувало аварійні відключення за необхідності

 • 368725 переглядiв

КИЇВ. 16 листопада. УНН. НЕК "Укренерго" анонсувала у наступні дні аварійні відключення електроенергії за необхідності, після "найбільшої атаки в історії енергетики", від якої постраждали всі регіони України 15 листопада, пише УНН.

Цитата

"Наступні декілька дні будуть важкими: наближається похолодання і споживання електроенергії зростатиме, відповідно навантаження на мережі теж. Тому, просимо з розумінням ставитися до відключень, які будуть впроваджуватися по мірі необхідності, а також не полишати звичку економно використовувати електроенергію", - зауважили в Укренерго.

Деталі

Після атаки 15 листопада найбільш складна ситуація виникла на заході Україні, а також у центральному і північно-східних регіонах, вказали у компанії. І нагадали, що для стабілізації енергосистеми Укренерго було застосовано аварійні графіки відключень. Це дозволило запобігти повному знеструмленню країни, наголосили у компанії.

"Ми працюватимемо цілодобово, щоб повернути світло, яке намагаються у нас відібрати рашисти. Ворог жорстокий і ми розуміємо, що на цьому він може не зупинитися. У нас є план реагування на різні ситуації, у тому числі й найгірші", - підкреслили у компанії.

І зауважили, що водночас "українцям треба бути готовими до значних перерв в енергопостачанні та мати необхідний запас води, заряджені пристрої та павербанки".

Доповнення

Російські війська 15 листопада випустили по Україні понад 90 ракет, ППО збила 77. Були уражені енергосистема, підприємства, житлові будинки.

Українські Національні Новини

Економіка