nastupnitsya-merkel-u-khds-ne-zbirayetsya-visuvatisya-na-posadu-kantslera-frn

Наступниця Меркель у ХДС не збирається висуватися на посаду канцлера ФРН

 • 13192 переглядiв

КИЇВ. 10 лютого. УНН. Очільниця Християнсько-демократичного союзу (ХДС) Аннегрет Крамп-Карренбауер не має наміру висуватися на посаду канцлера Німеччини. Про це повідомляє УНН з посиланням на DW.

"Голова Християнсько-демократичного союзу Аннегрет Крамп-Карренбауер відмовилася від висунення своєї кандидатури на посаду канцлера Німеччини", - пише видання.

Так, за відомостями джерел, близьких до партійних кіл, Крамп-Карренбауер має намір до літа організувати вибори кандидата від ХДС на посаду канцлера Федеративної Республіки Німеччини, "підготувати партію до майбутнього" і потім "покинути посаду голови" ХДС, який вона займає з грудня 2018 року.

Відзначається, що при цьому чинна очільниця уряду ФРН Ангела Меркель хоче, щоб Крамп-Карренбауер залишилася на міністерській посаді. Голова ХДС є міністром оборони Німеччини з липня 2019 року.

Нагадаємо, що раніше Християнсько-демократичний союз (ХДС) у Німеччині відхилив ініціативу ввести загальне голосування всіх членів партії щодо кандидатури на пост федерального канцлера.

Додамо, Аннегрет Крамп-Карренбауер у грудні 2018 року була обрана головою партії і змінила на цій посаді Ангелу Меркель.

Українські Національні Новини

Новини Світу