nastupniy-nastup-rf-mozhliviy-na-trokh-napryamkakh-v-gur-viznachili-na-yakikh-same

Наступний наступ рф можливий на трьох напрямках: в ГУР визначили, на яких саме

 • 1011475 переглядiв

КИЇВ. 6 лютого. УНН. Наступний наступ росії може відбутися на трьох напрямках. У Головному управління розвідки Міноборони України визначили, на яких саме, передає УНН з посиланням на матеріал "Під знаком сови", опублікований на сайті ГУР.

Цитата

"Ми визначили, що наступи військ рф можуть бути в Донецькій та Луганській областях, а також, можливо, на Запоріжжі. При цьому, на Херсонщині та у Криму війська рф вестимуть оборону", – йдеться у повідомленні.

Деталі

Окрім цього, у ГУР зазначають, що росія планує мобілізувати від 300 до 500 тисяч осіб для забезпечення проведення наступальних операцій на сході та півдні України навесні та влітку цього року.

Там наголосили, що наказ про мобілізацію 500 тисяч призовників у січні – це на додаток до 300 тисяч мобілізованих у жовтні 2022 року.

За даними розвідки, нова хвиля мобілізації в росії триватиме до двох місяців, але реалізація планів рф перебуває у прямій залежності як від оснащення російських резервістів, так і від рівня, якості та темпів західної військової підтримки українських захисників.

“Тому що, такі події як високоточний удар по окупованій Макіївці і є частиною нашого контрнаступу – резонансна велика втрата особового складу мобілізованих є не тільки свідченням безпорадності військового командування рф, але й психологічний тиск на російське суспільство, на росіян, які коливаються щодо участі у цій абсурдній війні проти сусідньої держави. Усвідомлюючи рівень проблеми від завданого нами удару, в рф засекретили дані про загибель мобілізованих в Макіївці”, – наголосили в ГУР.

Доповнення

Голова Луганської ОВА Сергій Гайдай повідомив, що російські загарбники стягують резерви на Луганщину. Ворожий наступ може початися в будь-який момент після 15 лютого.

Українські Національні Новини

Війна