nastupnogo-roku-uryad-transformuvatime-sistemu-internativ

Наступного року уряд трансформуватиме систему інтернатів

 • 9162 переглядiв

КИЇВ. 5 листопада. УНН. Наступного року уряд планує направити значні ресурси на трансформацію мережі інтернатних закладів для дітей і на допомогу людям з інвалідністю. Про це заявив Прем'єр-міністр України Олексій Гончарук під час презентації проекту Держбюджету-2020, передає кореспондент УНН.

"Ми передбачили допомогу на ще дві вразливі категорії, в першу чергу, - це діти, діти-сироти, передусім. Ми закладаємо серйозний ресурс для того, щоб почати трансформувати систему інтернатів у систему догляду за такими дітьми в умовах, максимально наближених до сімейних. Також серйозний ресурс ми передбачаємо для допомоги людям із інвалідністю", - зазначив Гончарук.

За його словами, в Україні діє неефективна форма - інтернатних закладів, світ відмовляється від такої системи. В Україні теж будуть рухатись цим шляхом.

Також він додав, що пенсії наступного року будуть індексовані, але їх зростання буде невеликим, оскільки прогнозоване економічне зростання не дозволяє більших витрат.

Нагадаємо, Кабінет міністрів України на позачерговому засіданні 3 листопада ввечері ухвалив проект Бюджету-2020 до другого читання у Верховній Раді.

Українські Національні Новини

Політика