nastupnogo-roku-v-ukrayini-mayzhe-povnistyu-znikne-palivo-sumnivnogo-pokhodzhennya-ekspert

Наступного року в Україні майже повністю зникне паливо сумнівного походження - експерт

 • 8682 переглядiв

КИЇВ. 23 грудня. УНН. У зв’язку з уніфікацією акцизів на пальне, наступного року в Україні майже повність зникне сумнівне паливо. Про це в ефірі однієї з радіостанцій розповів експерт, директор спеціальних проектів “Психеї” Геннадій Рябцев, коментуючи відповідне рішення ВР (закон № 5132), передає УНН.

"Компанії, які не дуже акуратно платили цей роздрібний акциз, тепер змушені будуть це робити. Тобто, з ринку зникне досить велика кількість палива сумнівного походження. Ця ініціатива, до речі, з'явилася від компаній, які працюють на цьому ринку, і які вимагали від уряду в будь-якій формі боротися з тими виробниками, які, не сплачуючи акцизи і податки в повному обсязі, отримували таким чином конкурентну перевагу", - сказав Г.Рябцев.

Нагадаємо, нардепи скасували роздрібний акциз на пальне. Відповідне рішення було прийнято 20 грудня поточного року 235 голосами політиків.

За словами генерального директора мережі АЗС WOG Сергія Корецького, скасування роздрібного акцизу дає підстави сподіватися на швидке скорочення сірого ринку пального.

“Це сприятиме боротьбі з нелегальним ринок. Думаю, кількість наливайок автоматично і дуже швидко зменшиться. Адже їх бізнес будувався на несплаті роздрібного акцизу. Наразі такий вид "заробітку“ просто втратить свій сенс”, - додав він.

Українські Національні Новини

Економіка