nastupnogo-roku-zaplanovane-zrostannya-sotsstandartiv-na-10-p-rozenko

Наступного року заплановане зростання соцстандартів на 10% - П.Розенко

 • 7065 переглядiв

КИЇВ. 1 грудня. УНН. Наступного року заплановане підвищення соцстандартів ще на 10 %, що говорить про те, що Уряд вийшов на траєкторію регулярного підвищення соцстандартів. Про це повідомив віце-прем’єр-міністр України Павло Розенко під час засідання Ради у справах осіб з інвалідністю, передає кореспондент УНН.

"Попри важку економічну ситуацію державні стандарти в цьому році зростають темпами вищими ніж інфляційні процеси в країні. На цьому Уряд зупинятися не буде, в наступному році в нас передбачено підвищення соцстандартів на 10% протягом року. Це означає, що на сьогоднішній день Уряд вийшов на траєкторію регулярного підвищення соціальних стандартів в Україні",- сказав він.

Зокрема П.Розенко нагадав, що наступним етапом стане підвищення з 1 січня розміру мінімальних зарплат до 3200 тис.грн.

"І я думаю, що це дуже позитивний сигнал в тому числі для осіб з інвалідністю, адже ми всі знаємо як підприємства, які згідно законів України зобов'язані виконувати нормативи по залученню інвалідів до роботи, набирають людей які отримують мінімальну заробітну плату, а підприємства в свою чергу ставлять галочку. Підвищення до 3 тисяч стане реальним кроком по соціальному захисту працюючих інвалідів",- сказав віце-прем’єр-міністр.

Нагадаємо, в Україні відбувається підвищення соціальних стандартів і з 1 грудня фактично всі соціальні стандарти - мінімальних пенсії, зарплати, прожиткового мінімуму - зростає на 10,5% і понад 80 видів соціальної допомоги з сьогоднішнього дня буде проіндексовано на відповідний відсоток.

Українські Національні Новини

Суспільство