nastupnogo-tizhnya-v-ukrayinu-z-vizitom-pribudut-normandski-radniki-lideriv-nimechchini-i-frantsiyi

Наступного тижня в Україну з візитом прибудуть нормандські радники лідерів Німеччини і Франції

 • 19150 переглядiв

КИЇВ. 8 січня. УНН. Наступного тижня до України приїдуть політичні радники лідерів Німеччини і Франції - Єнс Плетнер і Еммануель Бонн. Про це на своїй сторінці у Facebook повідомив голова Офісу президента Андрій Єрмак, передає УНН.

Деталі

За словами Єрмака, цього тижня він вже розмовляв з нормандськими радниками напередодні їхнього візиту до Москви. Після чого він обговорював ситуацію навколо українських кордонів і аспекти безпеки з помічником держсекретаря США по Європі та Євразії Карен Донфрід.

"А наступного тижня мої колеги з Франції та ФРН, політичні радники лідерів країн-учасниць нормандського формату, приїдуть до Києва", - зазначив Єрмак.

Нагадаємо

Днями у Москві відбулася зустріч "нормандської четвірки" на рівні політрадників без України.

Як заявив журналістам за підсумком зустрічі заступник голови Адміністрації президента Росії Дмитро Козак, представники ФРН і Франції підтвердили свою прихильність Мінським угодам в безальтернативній основі для врегулювання конфлікту на Донбасі, а також обговорили цілу низку практичних кроків з реалізації Мінських угод.

Також політик повідомив, що представники Росії, Німеччини та Франції домовилися про подальші контакти, в тому числі за участю України, для якнайшвидшого завершення конфлікту на Донбасі.

"Домовилися про подальші контакти, в тому числі за участю вже українського керівництва, для того щоб в найкоротші терміни завершити конфлікт на Донбасі", - сказав він.

Українські Національні Новини

Політика