nastupnogo-tizhnya-yevrokomisiya-prezentuye-zvit-schodo-rozshirennya-de-bude-yti-mova-pro-ukrayinu

Наступного тижня Єврокомісія презентує звіт щодо розширення, де буде йти мова про Україну

 • 136085 переглядiв

КИЇВ. 4 листопада. УНН. Президентка Європейської комісії Урсула фон дер Ляєн відвідала Київ, де зустрілася з Президентом України Володимиром Зеленським. Під час спілкування лідери, зокрема, обговорювали виконання Україною рекомендації ЄС щодо членства, повідомляє УНН.

Як повідомляє пресслужба Президента України під час зустрічі з главою держави Урсула фон дер Ляєн зауважила, що Україна досягла значного прогресу на шляху до членства в ЄС і наступного тижня Єврокомісія презентує звіт щодо розширення.

Цитата

«Ми вражені реформами, які ви здійснюєте в розпал війни. Ми не повинні забувати про те, що ви ведете війну за власне існування й водночас глибоко реформуєте свою країну», – сказала вона.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Серед держав ЄС немає жодної, яка була б налаштована скептично щодо євроінтеграційних прагнень України – Стефанішина

Урсула фон дер Ляєн відзначила досягнення України на шляху економічної модернізації та відбудови. За її словами, Єврокомісія працює над виділенням нашій державі додаткових 50 млрд євро на період до 2027 року.

«Ми також розробляємо план, спрямований на модернізацію, реформування та інвестиції в Україні. Тобто план реформ є ключем для доступу до 50 млрд євро. Досягнуто значного прогресу, і ми готові протягом наступних кількох тижнів перейти до фінішної лінії», – розповіла вона.

Урсула фон дер Ляєн наголосила на важливості роботи «Шляхів солідарності», які допомагають Україні експортувати сільськогосподарську продукцію. Вона відзначила зусилля нашої держави щодо відновлення навігації в Чорному морі.
Президентка Єврокомісії зауважила, що санкційний тиск на Росію треба посилювати й незабаром буде ухвалено 12-й санкційний пакет.

Урсула фон дер Ляєн також відзначила важливість третьої зустрічі радників лідерів держав, яка відбулася на Мальті й стосувалася Української формули миру, і наголосила на підтриманні шляху України до справедливого й тривалого миру.

Українські Національні Новини

Політика