nastupnoyu-bude-slovachchina-yakscho-rosiya-peremozhe-ukrayinu-premyer

"Наступною буде Словаччина, якщо росія переможе Україну" - прем'єр

 • 151844 переглядiв

КИЇВ. 25 травня. УНН. Прем'єр-міністр Словаччини попередив про майбутнє своєї країни, якщо росія переможе Україну під час панелі на Всесвітньому економічному форумі у Давосі у середу. Про це УНН пише з посиланням на СNN.

Цитата

"Якщо Україна зазнає невдачі, наступною буде Словаччина", - сказав прем'єр-міністр Едуард Геґер іншим лідерам ЄС та бізнесу.

"Вони (Україна) повинні перемогти", - додав він.

Деталі

Далі Геґер розкритикував членів Євросоюзу за те, що вони надто покладаються на російську енергію. Він закликав лідерів "перестати йти на компроміс" зі своїми принципами у відносинах із рф.

"Ми надто довго обмінювали наші цінності на дешевий газ та нафту, — сказав він. — Компроміс із путіним викликав війну в Україні. Агресивна війна, люди гинуть".

Українці "проливають свою кров за наші цінності, тому нам це не потрібне", — зауважив Геґер.

На думку Геґера блок ЄС має працювати з Україною та західними Балканами, щоби виробити "стандартні правила, щоб вони могли приєднатися до ЄС".

Додамо

Україна останніми роками поглибила свої економічні та політичні зв'язки з ЄС і Київ висловив бажання приєднатися до блоку. Країни західних Балкан також прагнуть приєднання протягом кількох років.

Приєднання до блоку зазвичай займає кілька років, оскільки країни повинні відповідати суворим критеріям членства, перш ніж розпочати переговори.

Проте деякі нинішні лідери ЄС відкинули ідею про те, що членство України може бути прискорене через вторгнення.

"Немає такої речі, як прискорений вступ, такої речі не існує", - заявив у березні прем'єр-міністр Нідерландів Марк Рютте.

Українські Національні Новини

Новини Світу