nato-bachit-oznaki-togo-scho-kitay-mozhe-planuvati-postachannya-zbroyi-rf

НАТО бачить ознаки того, що Китай може планувати постачання зброї рф

 • 1083753 переглядiв

КИЇВ. 23 лютого. УНН. НАТО побачило "ознаки" того, що Китай "розглядає і, можливо, планує" відправити зброю рф, заявив голова альянсу Єнс Столтенберг в інтерв'ю агентству Reuters у четвер, пише УНН.

Цитата

"Ми не бачили жодного постачання смертоносної допомоги з Китаю до росії, але ми бачили ознаки того, що вони розглядають і, можливо, планують це, і саме тому Сполучені Штати та інші союзники дуже чітко застерігають від цього", - сказав Столтенберг.

"І Китай, звичайно, не повинен підтримувати незаконну війну росії, що є кричущим порушенням міжнародного права", - додав він.

Деталі

Голова НАТО заявив, що Китай є членом Ради Безпеки ООН, а війна росії проти України є порушенням Статуту ООН.

"Основний принцип цієї хартії - поважати цілісність інших націй і не вторгатися в іншу країну з сотнями тисяч військовослужбовців, і, звичайно, Китай не повинен бути частиною цього".

Додамо

Минулого тижня держсекретар США Ентоні Блінкен заявив, що Вашингтон стурбований тим, що Китай розглядає можливість "смертоносної підтримки" війни росії в Україні.

Після зустрічі з вищим дипломатом Китаю Ван І у кулуарах Мюнхенської конференції з безпеки у суботу Блінкен сказав: "Я застеріг Китай від надання матеріальної підтримки росії".

Українські Національні Новини

Новини Світу