nato-ignoruye-pozitivni-zusillya-moskvi-v-ukrayini-mzs-rf

МЗС РФ: у НАТО "ігнорують позитивні зусилля" Москви в Україні

 • 16679 переглядiв

КИЇВ. 1 листопада. УНН. У Міністерстві закордонних справ Російської Федерації відреагували на заяви Ради НАТО за підсумками поїздки генерального секретаря альянсу Йєнса Столтенберга до України. Позицію закордонного відомства озвучила офіційний представник МЗС РФ Марія Захарова під час щоденного брифінгу для журналістів, інформує УНН.

"НАТО пред'являє на адресу Росії набір нічим не обгрунтованих претензій і звинувачень. Намагається переінакшити внутрішньоукраїнський конфлікт, подаючи його як конфлікт із Росією. Ігнорує зусилля, що вживаються в рамках Контактної групи, яка відіграє центральну роль у визначенні шляхів виконання Мінського комплексу заходів на основі діалогу з владою Донецька і Луганська", - заявила Захарова.

За словами речниця МЗС РФ, Альянс продовжує вести себе деструктивно у контактах з Росією. У Москві вважають, що діяльність НАТО не сприяє примиренню й зменшенню градусу напруженості, особливо у питанні України.

Зокрема, Захарова заявила, що НАТО не може впливати на ті процеси в Україні, які стають причиною проблем Києва останнім часом, відзначивши, що політика блоку стосовно України ще більше розколює країну.

"НАТО не може вирішити наявні українські проблеми, в тому числі в сфері національного примирення, боротьби з корупцією, стабілізації ситуації на сході. Швидше навпаки - з урахуванням історичного досвіду розширення альянсу і його "гуманітарних інтервенцій" заклики до Києва спрямуватися в євроатлантичні обійми провокують розкол країни, поглиблюють нові розділові лінії в Європі, сприяють зростанню міжетнічних та інших суперечностей", - повідомляє МЗС РФ.

Також, за словами Захарової, Північноатлантичний блок керується у своїй політиці логікою "холодної війни", "роздуваючи неіснуючу загрозу зі Сходу".

Як повідомлялося раніше, у НАТО не змогли назвати терміни отримання Україною ПДЧ.

Українські Національні Новини

Новини Світу