nato-maye-obgovoriti-garantiyi-bezpeki-dlya-kiyeva-stoltenberg

НАТО має обговорити гарантії безпеки для Києва – Столтенберг

 • 296907 переглядiв

КИЇВ. 7 червня. УНН. Генеральний секретар НАТО заявив, що Альянс має обговорити гарантії безпеки для України. Про це УНН повідомляє з посиланням на Reuters.

Повідомляється, що Столтенберг у середу заявив, що НАТО має обговорити варіанти надання Україні гарантій безпеки на час після її війни з росією.

За його словами, коли повномасштабна війна закінчиться, НАТО потребуватиме домовленостей, щоб гарантувати, що росія не просто передислокує свої сили для наступної атаки.

Водночас Столтенберг дав зрозуміти, що НАТО - відповідно до статті 5 Вашингтонського договору - надаватиме повноцінні гарантії безпеки лише повноправним членам.

Доповнення

Президент України Володимир Зеленський раніше заявляв, що нарешті варто визначити алгоритм, коли і в результаті яких кроків відбудеться приєднання України до НАТО. І нарешті варто оформити гарантії безпеки для України на шляху до НАТО.

Президент України Володимир Зеленський в інтерв'ю The Wall Street Journal сказав, що не бачить сенсу брати участь у саміті НАТО у Вільнюсі, якщо за його підсумками Україна не отримає конкретних сигналів щодо того, коли вона може приєднатися до Альянсу.

Українські Національні Новини

Новини Світу