nato-nazvalo-vitoki-z-pivnichnogo-potoku-sabotazhem

НАТО назвало витоки з "Північного потоку" саботажем

 • 201519 переглядiв

КИЇВ. 28 вересня. УНН. Генеральний секретар НАТО Єнс Столтенберг у середу назвав витоки на газопроводах "Північного потоку" актами саботажу та заявив, що обговорив захист критичної інфраструктури в країнах НАТО з міністром оборони Данії, пише УНН.

Цитата

«Обговорив саботаж на трубопроводах «Північного потоку із міністром оборони Мортеном Бьодсковим», — написав він у Twitter.

«Ми звернулися до захисту критичної інфраструктури в країнах НАТО», - додав він.

Discussed the sabotage on the #NorthStream pipelines with Defence Minister @mfMorten of our valued Ally #Denmark. We addressed the protection of critical infrastructure in #NATO countries. pic.twitter.com/GCRgVOTR2S

— Jens Stoltenberg (@jensstoltenberg) September 28, 2022

Доповнення

Напередодні стало відомо, що в Данії, на південний схід від острова Борнхольм у Балтійському морі, стався витік у газопроводі "Північний потік-2". Морське управління Швеції також повідомило про два витоки на газопроводі "Північний потік-1".

Nord Stream AG, оператор мережі, заявив, що газопровідна система "Північний потік" по дну Балтійського моря зазнала "безпрецедентних" пошкоджень, і неможливо оцінити, коли систему буде відновлено.

Українські Національні Новини

Новини Світу