nato-rosiya-prodovzhuye-viyskove-naroschuvannya-poblizu-ukrayini

НАТО: Росія продовжує військове нарощування поблизу України

 • 42443 переглядiв

КИЇВ. 7 січня. УНН. Нарощування російської військової могутності поблизу України поступово триває. Про це заявив генеральний секретар НАТО Єнс Столтенберг за підсумками позачергового засідання міністрів закордонних справ у п'ятницю, передає кореспондент УНН.

Цитата

“Нарощування російської військової потужності не припиняється, воно триває. І є поступове нарощування з великою кількістю сил і можливостей. Ми бачимо збройні формування, артилерію, боєздатні війська, засоби радіоелектронної боротьби і безліч різних військових можливостей, які поступово нарощуються в Україні і навколо неї", — заявив Генсек.

Деталі

За його словами, проблема полягає в тому, що крім поступового нарощування військового потенціалу, звучить загрозлива риторика і вимоги, які, і про це знають самі росіяни, є неприйнятними. Тим самим порушуються основні принципи європейської безпеки.

Крім того, є послужний список Росії, яка раніше застосовувала силу проти сусідів.

"Можливості, риторика і послужний список — звичайно, це посилає сигнал про те, що існує реальний ризик нового збройного конфлікту в Європі", — уклав Столтенберг.

Контекст

7 січня в Брюсселі відбулася позачергова зустріч міністрів закордонних справ країн НАТО для обговорення нарощування військової потужності Росії в Україні та навколо неї та інших питань. Після цього, в понеділок, 10 січня — дата, на яку заплановані переговори Росії і США в Женеві — в Брюсселі пройде засідання Комісії Україна-НАТО.

Варто також відзначити, що зустріч пройде перед засіданням Ради Росія-НАТО, запланованим на 12 січня.

Українські Національні Новини

Політика