nato-sposterigaye-za-rosiyskimi-viyskami-bilya-ukrayini

НАТО спостерігає за російськими військами біля України

 • 19278 переглядiв

КИЇВ. 19 листопада. УНН. Генеральний секретар НАТО Єнс Столтенберг заявив у п'ятницю, що Альянс уважно стежить за незвичайною концентрацією російських військ на кордоні з Україною, попередивши, що аналогічні війська використовувалися Москвою в минулому для втручання в сусідні країни. Про це пише УНН з посиланням на The Associated Press.

Деталі

Виступаючи на семінарі з оборони в Берліні, Столтенберг заявив, що останнім часом НАТО спостерігало значне військове нарощування Росією поблизу кордонів України.

"Зараз ми уважно стежимо за подіями вздовж кордонів, - сказав він. - Це має значення для НАТО, і ми маємо потенціал, ми маємо можливості збирати інформацію, уважно стежити і розуміти, що там відбувається".

Столтенберг сказав, що Альянс дав зрозуміти Росії, що "ми бачимо їхнє значне військове нарощування".

"Ми бачимо незвичайну концентрацію сил, і ми знаємо, що вони використовували цей тип сил раніше для фактичного втручання та вторгнення в інші країни, Грузію та Україну", – додав він.

Цитата

"Ми закликаємо Росію бути прозорою та не допустити ескалації, а також допомогти та зменшити напруженість уздовж кордонів з Україною", – сказав Столтенберг.

Додамо

У 2008 році Москва надала військову підтримку сепаратистам у грузинському регіоні Південної Осетії.
Росія також анексувала український Кримський півострів у 2014 році і підтримувала бойовиків ДНР та ЛНР на сході України, і досі контролюючи цю територію.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У НАТО не виключають можливість розміщення ядерної зброї у Східній Європі

Українські Національні Новини

Новини Світу