nato-ta-minoboroni-ukrayini-pogliblyuyut-spivpratsyu

НАТО та Міноборони України поглиблюють співпрацю

 • 368875 переглядiв

КИЇВ. 29 квітня. УНН. Учора, 28 квітня, заступник Міністра оборони України Володимир Гаврилов провів зустріч в штаб-квартирі Північноатлантичного альянсу з помічником Генерального секретаря НАТО з нових викликів безпеці Девідом Ван Вілем. Обговорили шляхи взаємовигідного співробітництва у сфері інновацій, про це йдеться на сайті Міністерства оборони України, передає УНН.

Цитата

"Сторони обговорили подальші шляхи взаємовигідного співробітництва у сфері інновацій, зокрема долучення українських стартапів до спільних інноваційних проєктів, тестування в реальних бойових умовах сучасних розробок та використання українського досвіду впровадження в короткі строки нових зразків озброєння та технологій", - йдеться у повідомленні.

Деталі

Гаврилов також поінформував Альянс про практичні кроки щодо створення екосистеми інновацій та прискорення реалізації стартапів у сфері оборони з мінімізацією бюрократичних процедур.

"Зокрема при розробці та постачанні у війська сучасних безпілотних авіаційних систем українського виробництва", - зазначають у Міноборони.

Також представник Міноборони наголосив на тому, що інноваційна екосистема "має стати частиною великої євроатлантичної інноваційної екосистеми".

Ван Віль та Гаврилов домовились про продовження діалогу щодо практичного співробітництва, також і в контексті можливого залучення до діяльності Прискорювача оборонних інновацій НАТО для Північної Атлантики (DIANA).

Довідка

DIANA (Прискорювач оборонних інновацій НАТО для Північної Атлантики) був започаткований на Брюссельському саміті в 2021 році. Він створений для того аби застосовувати комерційні технології подвійного призначення в цілях оборони і безпеки.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Резніков очікує, що на саміті НАТО Україну включать до програми Альянсу з аудиту нацзакупівель

Українські Національні Новини

Політика