nato-zaklikaye-rf-povernuti-ukrayini-zakhopleni-sudna

НАТО закликає РФ повернути Україні захоплені судна

 • 16477 переглядiв

КИЇВ. 31 жовтня. УНН. Країни-члени НАТО закликають Росії повернути Україні кораблі, захоплені минулого року біля Керченської протоки. Про це заявив Генеральний секретар Північноатлантичного Альянсу Йєнс Столтенберг на брифінгу з Президентом Володимиром Зеленським після засідання Комісії Україна – НАТО, що проходить в Києві, передає кореспондент УНН.

"Пане Зеленський, дякую за ваше прагнення до розв’язання конфлікту. Ваші прагнення призводять до реальних змін. Всі союзники НАТО сьогодні підкреслили саме ваші лідерські якості. НАТО підтримує суверенітет та територіальну цілісність України. Ми ніколи не визнаємо нелегальну анексію Криму з боку Росії і засуджуємо агресивні дії РФ в чорноморському регіоні. Союзники закликають Росію повернути Україні судна, які були захоплені торік, і забезпечити свободн й доступ до українських портів в Азовському морі", - наголосив він.

Нагадаємо, 25 листопада 2018 року прикордонні кораблі ФСБ РФ обстріляли і захопили три судна Військово-морських сил ЗС України у складі двох малих броньованих артилерійських катерів "Бердянськ" і "Нікополь" і рейдового буксира "Яни Капу", які здійснювали плановий перехід з порту Одеси в Чорному морі в порт Маріуполь в Азовському морі. Після цього 24 українських моряків заарештували в Криму, потім їх перемістили в російські СІЗО в Москві.

Як повідомляв УНН, Йенс Столтенберг відзначив ефективність партнерства України з НАТО.

Українські Національні Новини

Політика